Bästa skrivknepet: bry dig

Det finns inga genvägar till att hitta den personliga nerven i kommunikation och skrivande. Det är bara att GÖRA som gäller. Göra, göra om, göra om igen. Öva, ventilera med medmänniskor, skriva, läsa på, testa gränser, leka med storytelling och njuta av det går att göra ALLT med orden.

Du kan förklara allt. Du kan formulera allt.

Men ett bra knep som möjligen underlättar i processen är: bry dig om det du skriver. Hämta texterna från platser där du känner att det bränner. Du vet vilka platser de är för dig – och om inte: börja leta. Skriv ner och gör listor på allt som ger dig rys, får dig att dra på munnen, får hjärtat att spinna loss och som gör att du har svårt att sitta still

Mina är: barn, genus, trädgård, kärlek, orättvisor, skrivande, den kreativa människan, exkludering, skratt, mönster, symbolik. Trådar från inuti till utanför och tvärtom, de konkreta situationer som bildar en spegelbild av de stora strukturerna. De små detaljerna som får mig att förstå helheten. Det vackra livets förgänglighet och den definitiva döden.

Blommor, röster, stunden som rusar förbi och blir ett minne innan jag ens förstod att den hände.

Jag tror att det allra närmaste och smartaste när du vill producera texter som talar – är att använda relationen till dig själv. När du skriver om det du bryr dig om får du närmare till att hitta orden, kanske kommer de automatiskt till och med?

Alltför ofta försöker vi formulera det vi tror att andra vill läsa – särskilt när vi kommunicerar som företagare. Jag ställer alltid motfrågan: vad vill du skriva om? Min övertygelse är att de två önskemålen kan mötas halvvägs.

Att det är i det mellanrummet som de allra mest minnesvärda texterna och berättelserna växer fram. Prova.

Vad har du att förlora?

Jobba med din kreativitet!

12-veckorsprogram i kreativitet

– med skrivande som metod –

Du jobbar med olika aspekter av din kreativitet under tolv veckor – med skrivandet som metod. Varje vecka får du en kortare text samt tre övningar att utföra som lyfter olika vinklar och för dig framåt i arbetet med dig själv som kreativ person.

1 200 kr

Storyplanen

– kreativ kommunikationsplan –

Storyplanen är ett enkelt frågebaserat flöde som stöttar dig som egenföretagare i processen att skapa en kommunikationsplan – baserad på din personliga storytelling.

250 kr

[pmpro_advanced_levels layout="div" layout="2col" back_link="0" discount_code="1" ]

Lämna ett svar