En av flera inspirationskällor till 12-veckorsprogrammet här på Skrivplaneten är Julia Camerons bok “The artists way” – en klassiker för alla som är intresserade av fördjupa sin personliga kreativa utveckling. Jag följde hennes steg slaviskt under 12 veckor och märkte med tiden att det var något som skavde – mitt i det som skulle vara frigörande. Det tog ett tag för mig att förstå att jag inte kände mig riktigt… inkluderad.

Hon pratar om “konstnären” – den inre. Jag letade efter min, men är inte säker på att jag har en. I alla fall inte på det sättet hon tycktes mena. Jag är ingen konstnär. Jag är en vanlig människa som gillar att hitta på saker. Gillar att utforska det självklara, tycker om att vrida och vända på saker, hitta mönster och skapa nytt utifrån idéer jag får tillsammans med andra.

Men konstnär… nej.

I slutet av boken uppmanar Cameron läsaren att gå ut och sprida ordet. Att göra bokens innehåll till sitt och fortsätta uppmana medmänniskor att våga kliva fullt ut i sin egen kreativitet.

Så jag gjorde det…

Jag tog min kunskap och min erfarenhet från många år av kreativt arbete. Lånade in olika aspekter, moderniserade, plockade in storytellingen som jag älskar. Jag tweakade och anpassade för att låta innehållet möta oss vanliga dödliga. Alla vi som vill surfa på vår kreativitet genom livet – ha en mer reflekterande hållning till omvärlden. Få in kreativitet i alla dimensioner av livet, göra oss mottagliga för oss själva och vår kapacitet. Alla som vill uppmärksamma det egna idéarbetet och tro på att vi kreativa – om vi bara ser på vilket sätt.

Vi kanske inte är konstnärer, men vi skapar något varje dag. Att vara medveten om sina egna fantastiska egenskaper – och använda dem när vi tar oss fram i världen… det är att leva livet mer intensivt.

Så välkommen till 12 inkluderande veckor där hela du får utrymme.

Du kommer att förändras. Du kommer att kasta sandsäckarna.

Du kommer att stiga.

Välkommen.

12-veckorsprogram i kreativitet

– med skrivande som metod –

Du jobbar online med olika aspekter av din kreativitet under tolv veckor – med skrivandet som metod. Varje vecka får du en kortare text samt tre övningar att utföra som lyfter olika vinklar och för dig framåt i arbetet med dig själv som kreativ person.

2 400 kr

Storyplanen

– kreativ kommunikationsplan –

Storyplanen är ett enkelt frågebaserat flöde som stöttar dig som egenföretagare i processen att skapa en kommunikationsplan – baserad på din personliga storytelling.

1 500 kr