Så här använder du Skrivplaneten.se

Skrivplaneten.se är en dynamisk form av onlineutbildning, en medlemsportal där du kliver in i en värld av kontinuerlig skrivutveckling och lärande.

För vem finns Skrivplaneten.se?

Skrivplaneten.se finns för dig som vill hitta till mer personliga texter – som egenföretagare, kommunikatör, för att stärka ditt varumärke, få till vassare storytelling, roligare bloggande eller för dig som är i bokproduktion av alla varianter.

Som medlem på portalen är du en del av en gemenskap som använder skrivande som uttrycksform – på jobbet, i marknadsföring, extern och intern företagskommuniktion, för sociala meter eller för boken – managementlitteratur eller skönlitteratur.

Hur använder jag innehållet?

Genom artiklar, övningar och diskussioner fyller du på med kunskap och infallsvinklar kring skrivande och kreativitet. Här får du utmana dig och hålla skrivandet igång – tillsammans med mig, Frida Spikdotter Nilsson, och i interaktionen med andra medlemmar på portalen via vårt gemensamma diskussionsforum. 

Här finns konkreta tips och råd kring hur du håller ditt skrivande levande i olika sammanhang – för marknadsföring, varumärke, böcker eller webbsidor, men också trådar att börja dra i som hjälper dig att hålla din kreativitet levande via texter av mer filosofisk karaktär.

Du tar del av innehållet när du behöver tillfälliga kreativa kickar eller följer en mer organiserad kompetensutveckling via spår eller kluster av teman.

Portalen är också en form av digital skrivcoaching där jag regelbundet närvarar för att besvara frågor och funderingar digitalt. Medlemskapet gör det också möjligt att skicka impulser till varandra i diskussionsforumet. Innehållets framväxt tar delvis avstamp i medlemmarnas önskemål kring teman, vinklar och förfrågningar som uppstår löpande. 

Nyhetsbrev – övningar, artiklar och utveckling

Som medlem på Skrivplaneten.se prenumererar du på nyhetsbrevet som kommer varje månad. Breven blir din påminnelse som hjälper dig att hålla kompetensutvecklingen på banan. Där får du nytt innehåll i form av artiklar, personliga reflektioner kring skrivande, nya skrivövningar och tips och råd kring hur du håller kreativiteten levande i vardagen.

Nyhetsbreven håller dig också informerad om hur du kan ta del av utbildningen i form av fysiska träffar, workshops eller annat som händer utanför den digitala sfären.

Hur uppstår innehållet?

Allt innehåll är skapat med stor kärlek och engagemang för att sprida kunskap om skrivlust, skrivutveckling och kreativa processer via skrivande.

Jag har under många herrans år arbetat som skribent, kommunikatör och redaktör i olika sammanhang. På senare år har jag fokuserat mycket på att coacha i skrivande och insett att min styrka är förmågan att överföra energi och kicka igång andra att upptäcka och lita på sin egen skrivprocess. Att coacha i skrivande handlar om många saker – språkutveckling, tonalitet, personlighet, detaljkunskap och hantverk. På Skrivplaneten.se vill jag låta fler ta del av mitt arbetssätt och den ständiga överskottsenergin.

När jag läser snubblar jag över studier, tankar och forskning som öppnar intressanta perspektiv på skrivande och kreativitet. På Skrivplaneten.se sammanfattar, sammanställer och kokar ner så att fler kan knäcka sin egen kreativitetskod.

Skrivplaneten.se är ett sätt att prioritera och respektera din egen kreativa process. Du får stöd i att hålla den processen levande i en värld där det är en utmaning att skapa det utrymme omkring oss som djup kreativ utveckling kräver. 

En ständigt pågående utveckling…

Kreativitet och skrivande pågår. Det tar inte slut, förflyttas bara in i olika faser över tid. Därför har Skrivplaneten.se heller ingen början och inget slut. Här pågår utvecklingen och du är välkommen att kliva ner i ordfloden på det sätt som passar dig. Enda kravet är att du är nyfiken, öppen och beredd att lägga tid på att förstå din egen kreativitet. 

Så här använder du Skrivplaneten.se – snabbversionen:

  • Hoppa runt bland artiklar, övningar och filosofi precis hur du vill i egen takt och efter eget önskemål. Eller…
  • … följ utvecklingsspår där du läser och gör övningar i en viss ordning. För den som vill ha mer struktur.
  • Låt månadsbreven bli en påminnelse om att du vill fokusera på din egen kreativa process. Läs artiklarna och utför övningarna!
  • Diskutera i forumet – ställ frågor och dela erfarenheter med andra medlemmar. Jag svävar över planeten som en ande och är med i diskussionerna där jag behövs.
  • Använd innehållet för att coacha dig själv – med min digitala hjälp. 
  • Ta regelbundet del av innehållet för att läsa och fördjupa. Jag tipsar om merläsning, litteratur och andra vägar att boosta din kunskap om skrivande och kreativitet.
  • Delta i fysiska träffar i form av workshops som jag håller. Håll koll på mer information som publiceras på planeten!
  • För den driftige: Ta hjälp av övningar och sprid kreativitet vidare till kollegor eller andra – skapa egna skrivworkshops eller bara för samtal kring skrivande och kreativitet. 

Oj. Det var mycket information på en och samma gång.

Blunda lite nu. Andas. Hur känner du? Säger din kroppsvibb och längtan “Yay! Det här vill jag vara med om!” till det här upplägget?

Om NEJ: googla vidare! Du kommer snart hitta vad du sökte och klara ditt skrivandet galant på annat vis. Du är välkommen tillbaka när du vill.

Däremot, om vibben ropar ett JA: landa tillsammans med oss på Skrivplaneten! Och säg hej till en ny kreativ värld.

Mina allra varmaste hälsningar!

/ Frida Spikdotter Nilsson

[pmpro_advanced_levels layout="div" layout="2col" back_link="0" discount_code="1" ]