fbpx

Övning: Börja skriva morgonsidorna

Under de 12 veckorna som det här programmet pågår ska du försöka, så ofta som möjligt, att skriva morgonsidorna. Det är ingen tävling eller prestation, men du tjänar på uthållighet eftersom processen och rutinen i sig är det som skapar djup och resultat. 

Om du får till tre handskrivna A4-sidor är det bra (vill att du ska få uppleva flowkicken som kommer efter cirka 1,5 sida när man hållit på under ett par veckor), men en sida är också mycket bra! Det är kontinuiteten som kommer få dig att känna att det händer något. 

Så den här uppgiften blir att mentalt och fysiskt förbereda dig på att skriva Morgonsidorna genom att:

  1. Köp ett nytt block eller en vacker anteckningsbok som du trivs med och där du kan samla alla dina morgonsidor under den här perioden.
  2. Lägg in en kvart varje morgon i din kalender under de kommande 12 veckorna.
  3. Lägg blocket och pennan vid sidan av sängen eller på bordet där du äter din frukost.
  4. Skapa en rutin som funkar för dig, det viktigaste är att du skriver dina sidor innan dagen på riktigt drar igång. Då är huvudet rensat och du kan skriva dig ner under ytan. För varje dag kommer du att komma lite djupare. 
  5. Tänk på sidorna som en ritual som förstärker din process. Den är en del av programmet som du tar på allvar och vill få ut så mycket som möjligt av.

Syfte: Att komma djupare med skrivandet som metod, göra upptäckter om dig själv och din kreativa process som du får användning för såväl i det här programmet som i  livet.