Hej!

När jag gick i femte klass skrev jag en hjärtskärande berättelse om en hund vars ägare dog. Varje dag satt hunden, som var en Sankt Bernard, vid trädgårdsgrinden och väntade tålmodigt på sin husse som aldrig kom. Han satt där genom vinter och vår, sommar och höst, tills han en dag reste sig och gick.

Jag har aldrig haft en hund, men min lärare började gråta och sa att jag borde fortsätta skriva. Det var inget jag tänkte på då, jag älskade slalom och teater, spelade badminton och tennis. Men med tiden blev det så ändå. Det började med små skribentjobb. Fortsatte med frilansuppdrag, kommunikatör på större företag, lokaltidningsredakör, filmrecensent, redaktionschef, skrivcoach – och hela tiden min älsklingssysselsättning: bloggare. Till och med en liten bok, blev det till slut. 

Och så blev det Skrivplaneten… Här ligger fokus på att ge digitalt stöd för alla er som är nyfikna på att kommunicera mer kreativt, använda storytelling som grepp och tänka nytt kring er egen kapacitet som kreativa individer. Jag ville skapa en plats jag själv saknat – ett space där reflektion och kreativa processer står i centrum, ett tillåtande space där tankar får plats – och får ta tid. Där prestation får stå tillbaka för experimentlusta. Ett ställe som går på tvärsen – som stannar till när allt annat rusar fortare.

Då och då kommer jag att tänka på den där texten om hunden. Redan då hade jag hajat något om vad texter och kommunikation handlar om. Det handlar om känslor. Det handlar om att röra och beröra, det handlar om mötet mellan människor, att berätta levande, med själen, från hjärtat.

Och det handlar om att vara lite modig. Här på Skrivplaneten får du vara modig tillsammans med mig. Du får berätta din story på ditt sätt.

För är inte det precis vad livet handlar om? Din story. På ditt sätt.

Hej så länge!
/ Frida

PS. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar om mig eller någon av mina produkter frida@skrivplaneten.se DS.

Mer från mig

 Vem är du?

  • Egenföretagare, gigare, småföretagare eller entreprenör
  • Kreatör, inspiratör eller coach
  • Skribent eller kommunikatör
  • Chef, ledare eller medarbetare

Vad hittar jag på Skrivplaneten?

  • Blogginlägg om kreativitet, skrivfilosofi och storytelling
  • Digitala produkter kring kreativ kommunikation och storytelling
  • Skrivplanetens nyhetsbrev som kommer varje månad
  • Inspiration, tips och råd som hjälper dig att tänka annorlunda kring kommunikation