Om Skrivplaneten.se

Var har du landat egentligen?

Jag som driver den här skrivportalen heter Frida Spikdotter Nilsson. Den är egentligen resultatet av ett misslyckande – jag försökte skapa en vanlig onlineutbildning, men blev frustrerad över den begränsande formen. Den passar inte mitt sätt att tänka.

Så det blev en planet istället.

Jag har skapat plats dit man kan komma när man behöver tänja skrivgränserna. En portal och dynamisk onlineutbildning som innehållsmässigt växer med tiden. Ett digitalt ställe där man kan få råd, tips, dialog, pepp, nya perspektiv, kunskap och digital skrivcoaching på distans.

En lustfylld plats med skrivandet som kärna och stjärna.

För vem? För den skapande människan!

Det är många som känner sig hemma på Skrivplaneten – egenföretagare, skribenter, kommunikatörer, kreatörer, bokskrivare, bloggare, storytellers.

 • Här finns material som hjälper dig när du skriver marknadsföring, texter för varumärke, storytelling, bloggar och artiklar.
 • Här finns konkreta råd och skrivtekniska tips, skrivövningar och utveckligsspår att följa över tid.
 • Här finns innehåll som utmanar din kreativitet och håller den vid liv.
 • Här finns coachande och filosofiska texter som hjälper dig att bredda din syn på din egen kapacitet.
 • Här finns möjlighet att få enklare skrivcoaching på digital distans – samt dela skriverfarenheter med övriga medlemmar i nätverket.


Vad hittar jag på Skrivplaneten?

 • Artiklar, skrivövningar och skrivfilosofi – tips och råd kring hur du kan utveckla ditt skrivande på kreativa och lustfyllda sätt.
 • Utvecklingsspår för dig som vill ha mer strukturerad kompetensutveckling. Övningar och läsning i kluster som fokuserar din inlärningsprocess.
 • Det finns nyhetsbrev för den som vill ha månatliga påminnelser och energitillskott. Brevet är gratis, men visst innehåll är låst för betalande medlemmar.
 • Det finns forum för dig som vill vara mer aktiv i diskussioner och mötas i gemensamma reflektioner. Skrivplaneten växer tillsammans med er som landar här.
 • Jag finns här och kommunicerar och producerar nytt innehåll i form av användbara texter och övningar (säkert en del oanvändbara också…) som du kan laborera med – bara för dig själv eller som bas i egna kreativa workshops eller sammanhang. 
 • I interaktion med medlemmarna försöker jag skapa innehåll som är relevant för skrivande själaroch besvarar de frågor som flyter som korkar till ytan. En hängiven och lite långsam digital coach, if you will?

Cirkulär utveckling utan slut…

Skrivandet är en process där lärandet inte har en början eller ett slut. Du tar själv del av innehållet i din takt, när du är redo och när du behöver. Det sker på eget ansvar och egen risk. Du får inget diplom, det finns ingen gamification eller nivåer för det går i cirklar och kan pågå så länge du vill, på dina villkor.

Din utveckling är upp till dig, men jag är gärna din boj i bukten.

Varför just en planet? För att jag alltid tänkt på skrivandet och läsandet som en tripp. Ett sorts hållbart resande utan inre eller yttre landsgränser.

Välkommen ombord. Var god tag plats. Det finns hur många som helst. 

/ Frida Spikdotter Nilsson

Här finns annat skrivande som jag ägnat mig åt sen 2006: Spikdotter.se

Här hittar du all halvtorr fakta om vad jag sysslat med genom tiderna.

Jobbar som skrivcoach, redaktör och kör kreativa skrivworkshops via Nitwit AB, ett bolag som jag driver tillsammans med min partner.

Frågor, funderingar, önskningar? Här når du mig: frida@skrivplaneten.se


Kvartalsmedlemskap

Kvartalsmedlem

Årsmedlemskap

Årsmedlemskap