Det är mycket som är tungt med att driva eget företag, de som påstår annat ljuger (vill jag påstå dårå…). Allt hänger liksom på dig. Utan dig blir inget gjort. För du är hela företaget.

Men det innebär ju också en oerhörd frihet. Och det är väl den friheten som vi egenföretagare inte klarar oss utan. Vi (läs: jag…) blir kanske galna och vansinniga av att något ska tala om för oss vad vi ska göra eller vem vi ska vara.

Jag har varit anställd en kort period i mitt hyfsat långa liv. Det var fint, för jag mötte människor som har berikat mitt liv och betytt så mycket för mig. Några av dem räddade mig från undergången under en extremt mörkt period. Och jag hade små barn då och det var fantastiskt att få uppleva rättigheter och lön, semester och kontorstider.

Men som fenomenet ”anställd” passade jag uselt. Jag hade svårt att andas vissa dagar och jag krympte. Min kreativitet låg outnyttjad och tynade bort inuti mig bland alla regler som skulle följas och brist på forum att faktiskt få utlopp för dem.

Som tur var fick jag sparken… precis när jag tagit mig upp ur den värsta svärtan. Det var ett riktigt helvete, men jag kranglade mig upp och skapade himmel av glöden som vägrade slockna under askan. Visserligen en molnig och blåsig himmel, men den var åtminstone min egen. Och ibland skiner solen.

En av sakerna jag älskar med att vara egen är att jag bestämmer tempot och bejakar impulserna. Jag är en ganska rastlös och idérik person. Om jag får en idé i morgonduschen vill jag gärna förverkliga den före lunch.

Imorse fattade jag följande beslut: att ge bort mig själv.

Medveten kreativitet – och en bit av mig!

Du som hakar på mitt program Medveten kreativitet – skapa en kreativ vardag innan årsskiftet får tillgång till 4 timmars kreativ coaching över Zoom eller telefon under 2022.

Du får disponera dina 4 timmar hur du vill under året du går programmet (samtalen bokas in med minst två veckors framförhållning) – en kreativ avstämning med mig en gång i kvartalet kommer att hjälpa dig vidare i processen och hålla den levande.

Samtalen kan användas till specifika frågeställningar eller reflektioner kring övningarna i programmet. Vi kan bolla texter eller idéer, lösa upp kreativa knutar du upptäcker i din utveckling, en självförtroendeboost eller tips och råd kring hur du kommer vidare.

För tänk om en annan verklighet är möjlig för dig? Tänk om du har stängda dörrar inuti som bara längtar efter att öppnas? Tänk om din vardag kan glimra till och kasta nytt ljus över din egen kapacitet? Tänk om du kan se dig om i världen med nya ögon och se dig själv och din story med starkare ryggrad och större mod?

Det här är ett sätt att erbjuda dig min närvaro i din kreativa process. För den kan vara motig, svår och läskig bitvis. Jag vet, för jag rumlar runt i den dagligen. Men jag har också metoder, kunskap och egna idéer om vad som krävs för att på riktigt leva i en mer kreativ vardag.

Blir du sugen hittar du mer information om programmet Medveten kreativitet här!

Har du frågor är du välkommen att maila mig på frida@skrivplaneten.se

Respektera din kreativitet – så kommer den att respektera dig.

Kanske blir 2022 året då en annan verklighet blir möjlig…

Välkommen!

 • Presentkort på Skrivplaneten
  Presentkort på Skrivplaneten
  100kr1.190kr
 • Lyft din kreativa förmåga - ett mail i veckan under ett år
  Lyft din kreativa förmåga – ett mail i veckan under ett år
  1.190kr inkl. moms
 • Kurs: Medveten kreativitet - skapa en kreativ vardag
  Kurs: Medveten kreativitet – skapa en kreativ vardag
  4.900kr inkl. moms